Családireceptkönyv.hu

SZLOVÁK KRÉMES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál rum.
A krémhez:1 l tej, 2 csomag vaníliás puding, 1 evőkanál liszt, 3 tojássárgája, 15 dkg cukor, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.
A tejszínhabhoz:5 dl tejszín, 1 csomag habfixáló
Tetejére porcukor

Elkészítés:


A tésztát összedolgozzuk. Két lapot sütünk a tepsi hátán.Nagy tepsin, 10-15 percig.
A pudingot a liszttel, a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, és a tejben felfőzzük.
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük,majd a kihűlt pudinggal ismét habosra keverjük.
Az egyik lapra rákenjük a krémet, rá a keményre vert tejszínhabot, majd végül a másik lapot, Tetejére porcukrot szórunk.

SZLOVÁK KRÉMES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Mini kakaós csiga - élesztő nélküli kefires
Mini kakaós csiga - élesztő nélküli kefires

A kefirt, tojást, cukrot, sót, szódabikarbónát egy tálba tesszük, összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk (valószínű, hogy elkezd kicsit buborékozni). Hozzáadjuk az olajat, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: HAMi
Kókuszos tejbegríz szelet recept
Kókuszos tejbegríz szelet recept

Elkészítése: Egy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Márványos krémdesszert
Márványos krémdesszert

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokit darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk, a tejet felfőzzük. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnás-tejszínes rizskocka
Málnás-tejszínes rizskocka

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk