- 5 dkg élesztő,
- 50 dkg MESTER süteményliszt
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál cukor
- 4- dl dl tej,
- 1 nagy kanál vaníliás cukor,
- 1 tojás
- tojás a kenéshez,
- ízesítéshez, kristálycukor, fahéj, kakaó, dió, vaníliás cukor
Szép egyenletesen kidolgozott tésztát gyúrunk.
Addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a formára. Ecsettel tojással kenjük meg és beleforgatjuk az ízesítő anyagba, természetesen csak egyfajtába.
Tepsire állítjuk a formákat. Kelesztjük és 180C-on megsütjük.
Süteményliszt helyett használhatunk Mester Kelt tészta lisztet, így még finomabb lesz.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót és a tojásokat melegítsük össze vízgőz fölött, mikor a cukor elolvadt, akkor lesz jó. Hagyjuk kihűlni, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat a szokásos módon elkészítjük. A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt kikeverjük a tojások sárgájával és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül annyi tejet gyúrunk bele, hogy könnyen nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű