- 5 dkg élesztő,
- 50 dkg MESTER süteményliszt
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál cukor
- 4- dl dl tej,
- 1 nagy kanál vaníliás cukor,
- 1 tojás
- tojás a kenéshez,
- ízesítéshez, kristálycukor, fahéj, kakaó, dió, vaníliás cukor
Szép egyenletesen kidolgozott tésztát gyúrunk.
Addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a formára. Ecsettel tojással kenjük meg és beleforgatjuk az ízesítő anyagba, természetesen csak egyfajtába.
Tepsire állítjuk a formákat. Kelesztjük és 180C-on megsütjük.
Süteményliszt helyett használhatunk Mester Kelt tészta lisztet, így még finomabb lesz.
A tejfölt meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy decinyit, teszünk bele cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megvárjuk, míg megkel. Eg...
Elkészítési idő:A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: