- 5 dkg élesztő,
- 50 dkg MESTER süteményliszt
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál cukor
- 4- dl dl tej,
- 1 nagy kanál vaníliás cukor,
- 1 tojás
- tojás a kenéshez,
- ízesítéshez, kristálycukor, fahéj, kakaó, dió, vaníliás cukor
Szép egyenletesen kidolgozott tésztát gyúrunk.
Addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a formára. Ecsettel tojással kenjük meg és beleforgatjuk az ízesítő anyagba, természetesen csak egyfajtába.
Tepsire állítjuk a formákat. Kelesztjük és 180C-on megsütjük.
Süteményliszt helyett használhatunk Mester Kelt tészta lisztet, így még finomabb lesz.
A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a kockacukrokat, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a libazsírral és a sóval. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj felét a tepsibe morzsoljuk, rámorzsoljuk a túró felét. Erre jön a tejföl fele, rászórjuk a lisztet. Megint tejföl Tejet elkeverjük a tojásokkal,leöntjük vele a sütit. Err...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűJól átkeverem és mérsékelt tűzön, kókuszzsíron addig pirítom míg szép aranybarna lesz, ahogyan a hagyományos császármorzsa készül. A maradék pudingporból rizstejjel elkészítem a pu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A tészta alapanyagait összedolgozom és ha ez megvan 2 cipót formázok belőle. Hűtőszekrénybe teszem, hogy megkeményedjen és reszelhető legyen. Ha nehezen boldogulunk a tészta össze...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: Könnyű