Tészta:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 kisebb tojás
csipetnyi só
csipetnyi reszelt citromhéj
kb. 4 ek tej
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
24 dkg cukor
7,5 dl tej
1 kisebb citrom reszelt héja
80 dkg tejföl (nagy vödör)
Krém készítése:
A pudingport apránként csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citromhéjat.
Tészta készítése:
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük kb fél órát. A lehűlt tésztát két részre osztjuk, majd a tepsi méretére (40 x 32 cm) kinyújtjuk és belesimítjuk a kipapírozott tepsibe. Villával megszurkáljuk. Rákenjük egyenletesen a krémet, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.
Előmelegített, 170 °c- os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, meghintjük porcukorral és felszeleteljük.
Tészta: Egy fém tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot, és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Amikor tel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a langyos tejben, a cukorral együtt, szobahőmérsékleten felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejben felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat 5 másodpercig turmixoljuk. Fogyasztható magában vagy diétás palacsintába töltve.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tejbegrízt hidegen bekeverjük a többi hozzávalóval, és félretesszük. Az őszibarack 3/4-ét meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. (Ha savan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű