Családireceptkönyv.hu

Tejfölös krémpite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 kisebb tojás
csipetnyi só
csipetnyi reszelt citromhéj
kb. 4 ek tej
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
24 dkg cukor
7,5 dl tej
1 kisebb citrom reszelt héja
80 dkg tejföl (nagy vödör)

Elkészítés:


Krém készítése:

A pudingport apránként csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citromhéjat.

Tészta készítése:

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük kb fél órát. A lehűlt tésztát két részre osztjuk, majd a tepsi méretére (40 x 32 cm) kinyújtjuk és belesimítjuk a kipapírozott tepsibe. Villával megszurkáljuk. Rákenjük egyenletesen a krémet, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.

Előmelegített, 170 °c- os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, meghintjük porcukorral és felszeleteljük.

Tejfölös krémpite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt diós, mákos tekercs
Kelt diós, mákos tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo Gyümölcskenyér
Paleo Gyümölcskenyér

Az aszalt gyümölcsöket és a diót apróra vágtam, hozzáadtam a mazsolát, a fűszereket és a Szafi süteménylisztet. Ráreszeltem egy megmosott narancs és citrom héját, összekevertem. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Konnyu es finom
Konnyu es finom

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk