menu

Családireceptkönyv.hu

Márványkenyér Zöld teás-kakaós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 főre
• 2 csésze finomliszt
• 1 tk sütőpor
• 1/2 tk szódabikarbóna
• 1/2 tk. tengeri só
• 1 tk instant kávé
• 1/3 csésze holland kakaópor (cukrozatlan)
• 1 bio tojás
• 1 1/3 barna nádcukor
• 1 bio tojás fehérje
• 6 ek. vaj (kb. 78 g)
• 1 csésze zsírszegény natúr joghurt
• 1 tk vanília oldat
• 1,5 teáskanál matcha por (japán zöld tea, finom porrá őrölve)

Elkészítés:


1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra és a sütőrácsot az alsó harmadba helyezni.
2. Egy normál méretű gyümölcskenyér-formát sütőpapírral kibélelünk, vagy előkészítünk egy 12 db-os szilikon muffin formát (az eredeti recept 8-10 darabra írja a tésztamennyiséget, de mivel én ilyet még nem láttam, a 12 darabost készíteném elő és megnézném, hány darab jön ki belőle. 12-nél nem több.). A nem szilikonos formát ki kell olajozni.
3. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, majd félretesszük.
4. Egy kis tálban összekeverjük a kávét, 1/4 csésze vizet, 1/3 csésze cukrot és a kakaóport. Simára keverjük. Ezt is félretesszük.
5. Egy másik kis tálban villával könnyedén felverjük a tojást és a tojás fehérjét (a sárgáját félre lehet tenni rántottához). Szintén félretesszük.
6. Felkockázzuk a vajat, egy nagyobb tálban habosra keverjük kb. 1 perc alatt.
7. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és nagy fokozaton együtt keverjük kb. 3 percig. A tojást lassan hozzákeverjük, kb. 1 teáskanálnyit egyszerre.
8. Alacsony fokozaton keverve hozzáadjuk a lisztes keverék egy harmadát. Közepes fokozaton hozzákeverjük a joghurt felét. Újra alacsony fokozatra váltunk, hozzáadjuk a maradék lisztet felét.
9. Gyors fokozaton mehet bele a maradék joghurt és a vanília oldat, majd alacsony fokozaton a maradék liszt.
10. Kimérünk 1 1/2 csészényit a tésztából és hozzákeverjük a kakaós kávét. A maradékhoz pedig a matcha port. Ez utóbbival óvatosan kell bánni, mert nagyon finom por és ha nem vigyázunk, a fele a tészta helyett a falon és a környező berendezéseken landol, annyira száll.
11. A zöld tészta háromnegyedét a sütőformába kanalazzuk. Ennek a tetejére kanalazzuk elszórva a kakaós tésztát, majd legfelülre kiskanállal a zöld tésztát. Akkor jó, ha mindkét szín látszik.
12. Kötőtűvel, vagy vékony pengéjű késsel cikk-cakkban kicsit összehúzkodjuk, hogy szép átmenetes, márványos legyen, de ne keveredjen igazán össze.
13. Ha muffint sütünk, akkor egy kanál zöld, egy kanál barna tészta váltakozik, ezt nem igazán kell keverni mert magától is szépen összeáll.
14. A kenyérforma sütit 180 C fokon 45-50, a muffinokat 20-25 percig illetve tűpróbáig sütjük.
15. A lezárt, de még meleg sütőben hagyjuk kicsit állni, majd sütemény rácson hagyjuk kihűlni.
16. Nagyon érdekes és mutatós süti, a zöld tea íze érezhető, de nem uralkodó.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
10x20x5.5 cm

Márványkenyér Zöld teás-kakaós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal kik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kevert almás diós süti - diétás
Kevert almás diós süti - diétás

A tojásokat az édesítőszerrel fehéredésig keverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a natúr görög joghurtot és a reszelt almát, majd azokkal is elkeverjük. Végül beleforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos Raffaello szelet
Habos Raffaello szelet

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Banános piskóta őzgerincben bögrésen (Rupáner)
Banános piskóta őzgerincben bögrésen (Rupáner)

A sütőt alul-felül sütés programon előmelegítjük 180 fokra. Két őzgerincet kikenünk vajjal. A tojások fehérjét lágy habbá verjük, majd folyamatos turmixolás mellett, kisebb adago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk