8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép lassan hozzácsorgatjuk a tejet.
Ezután a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk (spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot).
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 220 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.
A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét habbá verjük. A többi alapanyagot a gyümölcsön kívül összekeverjük, majd a habot is beleforgatjuk. Tepsibe öntjük a masszát, majd a tet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasokat a cukorral,es a vaniliaval habosra kavarjuk Hozza keverjuk az olajat Utana,felvaltva, hozza adagoljuk a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A teszta háromnegyed r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra keverjük, közben a tojássárgáját egyenként, keverés közben hozzá adjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A csokoládét kíméletesen, gőz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű