Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db egész tojás
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
3-4 evőkanál tejföl
(Ebből 3 lapot sütök nagytepsiben)
Krém:
2 egész tojás
6 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
(Ezt főzöm és kihűtöm)
plusz: 15 dkg porcukor és 25 dkg margarin vagy vaj
(Ezt kikeverem habosra, majd hozzáadom a pudingos krémet)
Almás töltelék:
1,5 kg alma
2 ek vaj
10 dkg porcukor
1 mokkáskanál fahéj
Az almát lereszelem, vajon megpárolom (?), a tűzről levéve hozzáadom a fahéjat és a cukrot.
Lap --------> Krém ---------> Lap ----------> Alma ---------> Lap
A hozzávalókat egyszerűen egy tálban fakanállal kikeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, ha megsült , lekvárral megkenjük. A tetejét csokimázzal bevonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet kimérjük egy nagyobb műanyag edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szárított élesztőt. Ezeket elkeverjük egy villával. 2. A tojásokat is nagyjából beledolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd a sárgáját is hozzáadjuk a vízzel és az olajjal együtt. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű