2 dkg élesztő
1 dl tej
egy csipet cukor
40 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
4 tojás sárgája
1 evőkanál vaníliás cukor
4 tojás fehérje
25 dkg porcukor
kis kanál ecet
15-20 dkg kókuszreszelék
Az élesztőt a tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarint, a sót és a tojások sárgáját gyúrni kezdjük, majd hozzá adjuk a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, majd hagyjuk egy fél órát pihenni.
A tojások fehérjét a vaníliás cukorral habbá verjük, fokozatosan hozzá adagolva a porcukrot és az ecetet. Ha kemény hab lett, hozzá keverjük a kókuszreszeléket.
A tésztát ketté vesszük, vagy annyi felé, amivel dolgozni tudunk, majd egyenként kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagságúra, értelemszerűen megkenjük a tojásfehérjés habbal, majd feltekerjük. Felszeleteljük kb 1 cm vastagságúra. A szeleteket kivajazott tepsibe tesszük, vagy szilikonlapra, vagy sütőpapírra. 180 fokos sütőben (gázsütő 4-es fokozat) kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, mert ahogy melegszik a sütő, ez is egyre gyorsabban sül. Ne süljön túl, mert akkor nem ilyen szép világos, hanem barna lesz.
◾️A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval majd hozzáadjuk a tojást és a mézet és még pár percig keverjük. ◾️Ezután beledolgozzuk a lisztet de még nem gyúrjuk össze teljesen...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tésztához a tojássárgákat, a forralt tejjel, a zsírral és a cukorral fél óráig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszából dió nagyságú gömböket formálunk és megsütjük. Még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készül a „hüti”: A háztartási kekszet ledaráljuk, vagy egy lezárt zacsiba tesszük, majd sodrófával jól összetörjük. A kekszhez adjuk a porcukrot és kakaóport, majd erre öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű