4 tojás
500 g mascarpone
200 g cukor
2 vaníliás cukor
1 dl rum
4 csomag (szimpla csomag 8 db-al) babapiskóta
Kávé 12 személyre
Kakaópor
A tojássárgáját habosra kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a rumot és a mascarponét, tovább keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, végül beleforgatjuk a krémbe.
Lefőzzük a kávét.
A babapiskótákat belemártogatjuk a kávéba. (3-ig számolni az egyik oldalánál, majd 3-ig a másiknál is)
Rétegezés: 1 réteg babapiskóta, 1 réteg krém, megszórni kakaóporral, majd megint babapiskóta és így tovább attól függően, hogy mekkora edénybe tettük.
Lehet csokisan is csinálni, csak a rum helyett csokilikőr kell, a kávé helyett pedig forró kakaó.
A liszthez keverjük a porcukrot, a vaníliáscukrot, majd elkezdjük elmorzsolni a kockára vágott vajjal. Ha már kezd összeállni, hozzáadjuk a tojások sárgáit, és gyors mozdulatokkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kicsit megolvasztottam, apránként hozzáöntöttem a habtejszínt (magas zsiradéktartalmút, pl 35%-os), a cukrot és kézi habverővel habosra kevertem. Beletettem a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót, a mandulán és a sárgabarackon kívül, összekeverünk botmixerrel. Az így keletkezett tésztát egy 20 centiméter átmérőjű tortaformába öntjük. A tészta tetejére ráhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű