Családireceptkönyv.hu

CHURROS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl víz
2 ek cukor
csipetnyi só
8 dkg vaj
2 tojás
olaj
15 dkg liszt

Elkészítés:


Egy lábosba öntjük a vizet, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vajat. Feltesszük a tűzhelyre, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg össze nem áll. Hozzáadjuk a tojásokat, majd simára keverjük.

Sütőpapírból kis szeleteket vágunk, erre nyomjuk majd a tésztát.

A habzsákra csillag csövet teszünk, majd beletöltjük a tésztát és a sütőpapír darabokra tésztából egy-egy csíkot nyomunk. A fánkot sütőpapírostól forró olajba tesszük, majd egy picit később húscsipesz segítségével kivesszük az olajból a sütőpapírt.

A papír bátran használható a következő adat sütéséhez is.

Pirosodásig sütjük mindkét oldalát, majd papír törlőn lecsepegtetjük.

Még langyosan fahéjas porcukorba forgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nagyon meguntuk a csíkokat sütni, csinálhatunk belőle kerek “fánkokat” is.

CHURROS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fánk amerikai sütőporos
Fánk amerikai sütőporos

A lisztet megszitáljuk, belekeverjük a sót és a sütőport. A tojást összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Beleöntjük az olajt, majd a tejet. Végül belekeverjük a lisztet. A...

Elkészítési idő: 2-4 adag
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Profiterol forró csokiöntettel a la Gordon Ramsay
Profiterol forró csokiöntettel a la Gordon Ramsay

Szükség lesz még egy nagyobb habzsákra is, amellyel a profiterolgolyókat formázzuk és töltjük. Bármelyik nagyobb boltban, bevásárlóközpontban kapható. (Megj.: direkt kipróbáltam, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Holdacska
Holdacska

A cukrot a zsírral habosra keverjük, majd beleadjuk a tojássárgáját, a lisztet, 1 késhegynyi szalakálét , a citrom levét és reszelt héját , majd összekeverjük a keményre felver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk