menu

Családireceptkönyv.hu

CHURROS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl víz
2 ek cukor
csipetnyi só
8 dkg vaj
2 tojás
olaj
15 dkg liszt

Elkészítés:


Egy lábosba öntjük a vizet, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vajat. Feltesszük a tűzhelyre, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg össze nem áll. Hozzáadjuk a tojásokat, majd simára keverjük.

Sütőpapírból kis szeleteket vágunk, erre nyomjuk majd a tésztát.

A habzsákra csillag csövet teszünk, majd beletöltjük a tésztát és a sütőpapír darabokra tésztából egy-egy csíkot nyomunk. A fánkot sütőpapírostól forró olajba tesszük, majd egy picit később húscsipesz segítségével kivesszük az olajból a sütőpapírt.

A papír bátran használható a következő adat sütéséhez is.

Pirosodásig sütjük mindkét oldalát, majd papír törlőn lecsepegtetjük.

Még langyosan fahéjas porcukorba forgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nagyon meguntuk a csíkokat sütni, csinálhatunk belőle kerek “fánkokat” is.

CHURROS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Narancsos gesztenyegolyó
Narancsos gesztenyegolyó

A kekszmozsához hozzáadjuk az összes alapanyagot, majd jól összedolgozzuk az egészet, hogy a massza homogén állagú legyen. Ha túl lágynak találjuk kekszporral, ha túl keménynek, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Karamellás brownie
Karamellás brownie

A karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk egy edényben, hozzáöntjük folyamatos keverés mellett a tejszínt, megvárjuk amíg újra felolvad majd félre húzzuk. A brownie alapjához a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rakott almatorta
Rakott almatorta

A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kifli
Diós kifli

Dió + liszt + margarin --> összegyúrjuk Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk