Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka másként


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája

Töltelék:

25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 db citrom héja
kevés rumaroma
4 db tojásfehérje
1 ek Extra Jam (lekvár)

A tetejére:

kb 5dkg dió amit gerezdekre török díszítéshez

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kapunk egy linzer tésztát. Pihenni hagyjuk amíg a töltelék elkészül.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal hozzáadjuk a többi hozzávalót, így egy ragadós masszát kapunk. A kosárka formákat zsírral, vagy vajjal kikenjük és a tésztát szép vékonyan belenyomkodjuk, egészen a pereméig. A formákat tepsibe tesszük, majd egy evőkanálnyi diós masszát keverünk bele. A tetejére díszítésnek egy darab diót teszünk.

Előmelegített sütőben kb 10-15 percig sütjük.

Vigyázzunk, hogy a kosarakat ne tegyük tele a diós masszával, mert a sütőportól meg fog dagadni a tészta. Még melegen szépen ki tudjuk venni a kosárkából a sütit, hagyjuk kihűlni és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyanezt mákkal és más hozzávalókkal is készíthetjük, karácsonyra is finom és kiadós süti. Én dupla adagot szoktam készíteni, sokáig eláll. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Román krémes
Román krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük. A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kavart tészta
Kavart tészta

A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Tepsis túrós kifli,kalács vagy kenyér
Tepsis túrós kifli,kalács vagy kenyér

A kiflit elő kell készíteni mintha mákos gubát csinálnál(forró vaníliás tejjel leöntöd).A felét beleteszed egy kivajazott tepsibe.Kikeversz 1/4 kg (10-12 kiflihez) túrót,cukrot,maz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Igazi hájas tészta szilvalekvárral
Igazi hájas tészta szilvalekvárral

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a...

Elkészítési idő: hosszú
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk