25 dkg , 40 dkg cukor , 2 eg. tojás , 5 dkg kakaó , 10 dkg. összetört keksz , 10 dkg. dióbél , 10 dkg. mazsola , cukrozott narancshéj .
A margarint a cukrot a tojást összefőzzük , ha forr , beletesszük a többi összetevőt . Ha kihült cukrozott zsírpapítba rúdalakban felcsavarjuk .
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük,folpacba csomagolva. Az első cipót 4 mm-re kinyújtjuk,cakkos szaggatóval kiszúrjuk és 180 C fokon 7...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re) , majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, vajat, sót, xilitet felforraljuk, hozzáöntjük a lisztet és addig keverjük amíg a massza teljesen összeáll. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat (j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorból karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a margarint. Ha a margarinba elolvadt a karamell, beletesszük az almákat és puhára pároljuk. A formába rakjuk az almákat és a marad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű