1 bögre szilvalekvár
1 bögre tej
1 bögre cukor
2,5 bögre liszt, bele csapott evőkanál
szódabikarbóna
ízlés szerint darabolt dió
A lekvárt a tejjel simára kavarjuk, beleszórjuk a cukrot, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.
Jól kikeverjük, majd kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe kisütjük. Darabos dióval megszórva még finomabb.
Elkészítése: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockára vágott almát egy lábosba tesszük, és 2 evőkanál vízben (ez addig kell, amíg az alma magától is levet ereszt), lassú tűzön pároljuk 20 percig. Ezután botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojást, addig keverjük, míg homogén nem lesz. Ezután a hozzáadjuk a tejet, a vanília aromát, a lisztet, és jól elkeverjük. Osszu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejhez adunk hozzá 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrot az olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű