A tésztához:
8 tojás
160 g cukor
115 g liszt
45 g kakaópor
A krémhez:
3 tojássárgája
50 g cukor
1 kk vanília esszencia
30 g keményítő
300 ml tej
50 g vaj
Továbbá:
10-15 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsoki vagy tejcsoki
diónyi vaj vagy étolaj
A 8 tojásból piskótát készítünk és 2 részletben sütjük meg. Hogy egyforma piskótáink legyenek, a masszát mérjük le (nekem 700 g lett).
Vegyünk egy sütőpapírral bélelt kb. 30x20 cm-es tepsit, és simítsuk bele a massza felét, azaz 350 g nyers piskótatésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, az alsó rácson 20 perc alatt süssük készre. Hasonlóképp járjunk el a tészta másik felével. Tehát van 2 kakaós piskótánk.
Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat, a leeső részeket adjuk oda a konyhában lábatlankodó, türelmetlen családtagoknak.
Készítsük el a krémet: a tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel, pici tejjel dolgozzuk simára, habosra. A maradék tejet forraljuk fel.
Húzzuk félre a tejet, folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tojásos masszát, és közepes lángon, állandóan kevergetve, néhány perc alatt főzzük puding sűrűségűre. Még melegen keverjük hozzá a vajat, és hűtsük le. (Pici időspórolás: állítsuk hideg vizes edénybe a krémet, ha kihűlt, kézi vagy gépi habverővel dolgozzuk át, hogy csomómentes legyen.)
A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze a krémmel, az oldalát is kenjük be a krémmel, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Az alja és a teteje marad üresen.
Az étcsokit/tejcsokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük el a vajjal/olajjal, és vonjuk be a kozákok tetejét. Amint megkötött a csoki, indulhat a kozákfalatozás.
A hozzávalókat a kakaó, és a vaníliás cukor kivételével összegyúrjuk, és kettéválasztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a vaníliás cukrot, a másikba a két evőkanál kakaót. Az így kapott t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált mandulát, aszalt szilvát, kókuszreszeléket, 80 g kókuszolajat és a kakaóport késes aprítóban össze kell dolgozni, amíg összeáll (lehet, hogy egy kis plusz víz kell majd be...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. 40 dkg cukrot 2 dl vízzel és 2 kanál kakaóval felforralunk, beleolvasztunk 15 dkg vajat,10 dkg mazsolát, és 0,5 kg megtört vagy darált (fele tört-fele darált) kekszet. 2. Ru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat a tojással, egy robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal belekeverjük az apróra kockázott étcsokit. Sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű