Tészta: 18 dkg zsír, 30 dkg cukor, 1,5 sütőpor, 2 tojás, 5 tojássárgája, 3 dkg kakaópor, 3 dl tej, 37,5 dkg liszt
Krém: 4 dl tej, 4 ek. liszt, 20-20 dkg darált dió, margarin és porcukor
Hab: 5 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
csokireszelék
A tésztához a liszt kivételével minden összekeverünk, ha összeállt, hozzáadjuk a lisztet is. Zsírozott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a diót, a cukrot és a margarint. Simára keverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
A habhoz gőz fölött felverjük keményre a cukorral az öt tojásfehérjét és a krémre simítjuk. A tetejére csokit reszelünk. Melegvizes késsel lehet szépen szeletelni.
A vajat felolvasztjuk, félretesszük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy 20x24x6 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElválasztjuk a tojássárgát a fehérjétől. Felverjük a fehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot, egészen addig, amíg kemény habot nem kapunk. Egyessével hozzáadagoljuk a tojássárgát, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű