Tészta: 18 dkg zsír, 30 dkg cukor, 1,5 sütőpor, 2 tojás, 5 tojássárgája, 3 dkg kakaópor, 3 dl tej, 37,5 dkg liszt
Krém: 4 dl tej, 4 ek. liszt, 20-20 dkg darált dió, margarin és porcukor
Hab: 5 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
csokireszelék
A tésztához a liszt kivételével minden összekeverünk, ha összeállt, hozzáadjuk a lisztet is. Zsírozott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a diót, a cukrot és a margarint. Simára keverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
A habhoz gőz fölött felverjük keményre a cukorral az öt tojásfehérjét és a krémre simítjuk. A tetejére csokit reszelünk. Melegvizes késsel lehet szépen szeletelni.
Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A tepsibe teszek sütőpapírt, vagy kizsírozom, meghintem liszttel. Egy tálba ütöm a tojásokat, melléteszem a zsírt és a cukrot. Összeszitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba cukrot, élesztőt teszünk, hozzáöntjük a meleg, de nem forró tejet, a lisztet, a tojást, a vaníliás cukrot, a mandulareszeléket, alaposan összegyúrjuk, majd konyha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű