20 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 citrom
3-4 dkg vaj vagy margarin,
egy csipet só
8 nagyobb sárgabarack
Áttörjük a túrót, és simára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom levével meg reszelt héjával. A tojások kemény habbá vert fehérjét óvatosan bele keverjük, majd a vajjal kikent tűzálló tálba öntjük a masszát.
A barackokat, ha szükséges / ki hogy szereti / meghámozzuk, félbe vágjuk és a massza tetejére rakjuk úgy, hogy 8 kocka legyen. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de a lángot mérsékeljük, aranysárgára sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
Mi nagyon szeretjük langyos tejföllel meglocsolva.
Azt úgy készítem, hogy 2 dl tejfölbe ízlés szerint keverek egy kis cukrot, még egy vaníliás cukrot, és egy kicsit meglangyosítom. Majd, mint a sodót a tészta köré öntöm.
Mossuk meg, vágjuk ketté, és távolítsuk el az almák magházát, majd a hasukra fektetve vágjuk vékony szeletekre. Egy tálat töltsünk meg vízzel, és keverjük hozzá egy citrom kifacsar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozd össze a túrót a tojásokkal a búzadarával a liszttel. a tejföllel és a sóval. Hagyd legalább 15 percig állni. Evőkanál segítségével formázd gombócokká és lisztben forgasd m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik narancs és a citrom héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, először félbe-, majd kockákra vágjuk, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű