20 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 citrom
3-4 dkg vaj vagy margarin,
egy csipet só
8 nagyobb sárgabarack
Áttörjük a túrót, és simára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom levével meg reszelt héjával. A tojások kemény habbá vert fehérjét óvatosan bele keverjük, majd a vajjal kikent tűzálló tálba öntjük a masszát.
A barackokat, ha szükséges / ki hogy szereti / meghámozzuk, félbe vágjuk és a massza tetejére rakjuk úgy, hogy 8 kocka legyen. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de a lángot mérsékeljük, aranysárgára sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
Mi nagyon szeretjük langyos tejföllel meglocsolva.
Azt úgy készítem, hogy 2 dl tejfölbe ízlés szerint keverek egy kis cukrot, még egy vaníliás cukrot, és egy kicsit meglangyosítom. Majd, mint a sodót a tészta köré öntöm.
Egy késes keverőben alaposan összekeverjük az alapanyagokat, majd egy zárható edénybe tesszük. Felhasználáskor felforraljuk a tejet, ebbe kerül a 2-3 teáskanálnyi por.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézElkészítés: A tészta hozzávalóit egy mixerben addig keverjük, amíg a tészta labdává nem áll össze. Ha túl keménynek találjuk, kevés vízzel lazíthatjuk. (Ha kézzel állítjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grillázs elkészítése: A grillázshoz 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 ek kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk aranybarnára. Ezután öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű