20 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 citrom
3-4 dkg vaj vagy margarin,
egy csipet só
8 nagyobb sárgabarack
Áttörjük a túrót, és simára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom levével meg reszelt héjával. A tojások kemény habbá vert fehérjét óvatosan bele keverjük, majd a vajjal kikent tűzálló tálba öntjük a masszát.
A barackokat, ha szükséges / ki hogy szereti / meghámozzuk, félbe vágjuk és a massza tetejére rakjuk úgy, hogy 8 kocka legyen. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de a lángot mérsékeljük, aranysárgára sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
Mi nagyon szeretjük langyos tejföllel meglocsolva.
Azt úgy készítem, hogy 2 dl tejfölbe ízlés szerint keverek egy kis cukrot, még egy vaníliás cukrot, és egy kicsit meglangyosítom. Majd, mint a sodót a tészta köré öntöm.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrtam, folpackba csomagolva fél óráig a hűtőben pihent. A piteformát alaposan kikentem vajjal, a sütőt előmelegítettem 200 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet kimérjük egy nagyobb műanyag edénybe, majd a mikróban melegítjük szűk egy percig. Ez megrövidíti a kelesztés időtartamát. Persze ez a lépés kihagyható. 2. Ezután a la...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összeöntjük a hozzávalókat a cseresznye kivételével egy tálban, és a robotgéppel simára keverjük. 2. Tepsit zsírpapírral kibéleljük, és ráöntjük a masszát. Szépen elegyengetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A margarint a cukorral habosra keverjük. • Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. • A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes