2 db tojás
2 pohár joghurt
30 dkg liszt (18 evk-nyi)
3-4 evk porcukor
1 cs. sütőpor
A hozzávalókat elkeverem, majd kiskanállal forró olajba szaggatom.
Nem szabad nagyoknak lennie, mert nem sül át.
Lassú tűzön, aranybarnára sütöm, majd papírtörlőn lecsepegtetem.
Tálaláskor porcukorral megszórom és baracklekvárt adok mellé.
A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverem, hozzáadom folyamatosan a tejet és a lisztet. A fehérjét felverem és fakanállal hozzáadom a sárga masszához. Sütés: Zsírozott, lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a cukrot gőz felett felverjük. Hozzátesszük a kakaót. Amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat és a meggyet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeturmixoljuk, és pár percet állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj megszívja magát. Majd gofrisütőben kisütjük. Lekrvárral tálaljuk, de önmagában is szivesen eszeget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű