50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Az egész tojást a két fajta kristálycukorral jó habosra kézi mixersegítségével jó habosra kavarjuk ki. ,majd a többi hozzávalókat adjuk hozzá jól dolgozzuk össze sűrűbb tésztát ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet durvára törjük, összedolgozzuk az lereszelt gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. Sütőpapírral bélelt 20x30 cm-s tepsibe egyenletesen belesimítj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű