Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
15 dkg cukor
5 tojás fehérje
8 tojás sárgája
15 dkg darált dió
6 ek víz
A krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 ek liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A habhoz:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
Díszítés:
Tortadara vagy kis csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük:
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
Végül beleforgatjuk a diót és a tojásfehérje kemény habját.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük, majd lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni.
Sűrű, cukor nélküli pudingot főzünk, a pudingporból a tejjel és egy evőkanál liszttel.
A margarint kicsit megolvasztjuk, és a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingba keverjük, és a már hideg piskótára kenjük.
A tojásfehérjét vízgőz felett a cukorral kemény habbá felverjük, majd egy késsel a krém tetejére kenjük. Díszítésként megszórhatjuk tortadarával, kakaóporral, vagy reszelt csokoládéval.
fõzzünk egy adag Tejberizst 8 dl tejjel, és méz nélkül. Hagyjuk lehûlni, majd keverjünk bele 3 tojássárgáját, 4 dg megmosott mazsolát, 1 citromreszelt héját, és a tojásfehérjébõl v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk, és alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát összegyúrjuk, majd két lapra osztva kinyújtjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk, rumba áztatjuk. Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és kb. 5 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes