5O dkg liszt,
15 dkg zsír én, 20 dkg margarint szoktam beletenni,
1 csomag sütőpor,
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
, 1 evőkanál tejföl.
Összegyúrjuk, és egyenletesen nyújtva a tészta nagyobb felét tepsibe tesszük.
másfél kiló almát káposzta reszelőn lereszeljük, két marokkal gyengén kinyomjuk, majd 12 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor 5 dkg lágy mazsolával és kávéskanál fahéjjal megszórjuk. Tetejére tesszük a kisebb adag kinyújtott tésztát, majd villával megszurkáljuk, és lassú tűzön megsütjük
1. A kölest a sós vízben megfőzzük. 2. Belekeverünk minden egyéb hozzávalót (nyugodtan lehet kóstolgatni, esetleg jobban/kevésbé édesíteni). 3. Vajjal kikent formába öntjük, és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót, a mandulát és a mogyorót durvára törjük, majd a cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy kis lábosban takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk a vajat, a tejszínt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk. Gyúrás közben a kukoricapehely darabokat kézzel amennyire tudjuk tördeljük össze, de nem baj, ha maradnak egész darabok is. Kis gombócokat készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű