50 dkg liszt
0,5 dl tej
3 tojás
só
3-4 szem krumpli (vékonyan szeletelve)
zsír
sűrű palacsinta tésztát készítünk, 4-5 nagyobb krumplit meghámozva és uborka szeletelőn vékonyra leszeletelem, .zsírral vastagon ki kent tepsibe beleöntöm a palacsinta tészta felét, .bele rakom a krumplit,.arra a palacsinta tészta másik felét öntöm, .olvasztott zsírral meglocsolom és forró sütőben pirosra sütöm, cukorral szórom meg.
A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé hel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá : Krém: A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik cipócskát, majd a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral megszórjuk dióval, majd rátesszük a má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. FEHÉR CUKORMÁZ HIDEG ÚTON A porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázat azonnal használhatjuk. Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű