Hozzávalók:
60 dkg liszt,
1 egész tojás + 3 sárgája
15 dkg porcukor
25 dkg méz
5 dkg vaj
4 evőkanál tejföl
2 teáskanál vaníliás cukor
őrölt gyömbér ízlés szerint (kb. fél kávéskanál)
őrölt szegfűszeg ízlés szerint (kb. fél teáskanál)
őrölt fahéj ízlés szerint (kb. fél teáskanál)
2 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére:
2 db. tojás fehérje,
10 dkg. porcukor.
Elkészítés:
3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverünk a porcukorral. A mézet és a vajat együtt meglangyosítjuk, és jól elkeverjük, hogy a vaj elolvadjon a mézben.
Hozzáadjuk a tojással kikevert porcukorhoz, majd beletesszük a tejfölt és a fűszereket. Végül mehet bele a liszttel elkevert szódabikarbóna. Fakanállal alaposan összedolgozzuk (vagy kézzel gyúrjuk), és 1 éjszakára hideg helyre tesszük.
Másnap kivesszük, és a masszából lisztes kézzel golyócskákat formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 160-170 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral alaposan elkeverjük, hogy krémes állagú- mint a tejföl, majd megmártjuk benne a puszedliket, Amint megszáradt és teljesen kihűlt, tálalhatjuk. Kb. 60 db.
Jó étvágyat kívánok..
A mazsolát megmossuk. A vaníliát behasítjuk, és a tejjel, sóval és margarinnal felfőzzük. Utána hozzáadjuk a rizst és lassú tűzön megfőzzük. Kiszedjük a vaníliát. Az almákat meghá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tejet, a citromhéjat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy közepes méretű tepsit (25 × 31 cm) kibélelünk s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alaposan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. 2. Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkeverni az összetevőket annyi tejjel, hogy sűrű, krémszerű anyaggá váljon. Állni hagyjuk, míg a keverőkanál meg nem áll benne. Forró olajban kevergetve sütjük, míg morzsás állagú...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű