A brownie-hoz
4 tojás
300 g cukor
200 g vaj
200 g étcsokoládé
150 g liszt
fél kiskanál só
fél kiskanál őrölt kávé
csipet csili
50 g kakaópor
negyed teáskanál sütőpor
A ganázs krémhez
1 dl tejszín
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
6 dkg vaj
A fehérkrémhez
10 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
6 dkg vaj
vanília kivonat
Először a brownie-t süssük meg. A tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük. Eközben a csokit és a vajat gőz fölött olvasszuk meg. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőporral, csilivel, kakaóporral, sóval kávéval. Ha a csoki-vaj keverék megolvadt, öntsük hozzá a tojásos cukrot és a lisztet. Keverjük el, de csak annyira, hogy homogén masszát kapjunk. Béleljük ki a muffin vagy a cupcake sütőformát és tegyünk bele a masszából körülbelül ¾-ig. 175 fokos sütőben kb. 23 pecig (+/- 3 perc) süssük.
A ganázs krém elkészítése
A tejszínt kis lángon kezdjük el melegíteni, tegyük bele az összetört csokoládét és folyamatosan kevergessük. Amikor a csokoládé elolvadt vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a vajat és tegyük a hűtőbe. Felhasználás előtt még egyszer alaposan keverjük át.
A fehérkrém elkészítése
A cukrot a mascarponéval és a tejszínnel jól kikeverjük. Amikor már szép sűrű és habos a krém hozzáadjuk a vajat és a vanília aromát. Habzsákba töltjük.
A cupcake összeállítása
A kihűlt brownie közepét kivájjuk, ebbe töltjük bele a ganázs krémet, és a habzsákból szép körkörös ívet, „sipkát” nyomunk a tetejére. Dekor cukorral díszítsük a tetejét.
1. A sütőt 180 fokra – légkeverésnél 160 fokra - előmelegítem, a sütőformát kibélelem sütőpapírral. Én egy 24 cm-es kapcsos tortaformát használtam, de sima kisebb méretű tepsi is j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a liszttel, amelyet előzőleg a sütőporral elkevertünk, a túróval és a sóval összegyúrjuk. 2. Késhát vastagságúra kinyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tojásokat válasszuk ketté. A tojás sárgát, a cukrot, sót, a kakaóport és a vizet keverjük ki krémesre. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével verjük kemény habbá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű