5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g búzaliszt (BL55)
90 g kristálycukor
a krémhez:
10 dkg csokoládé (min. 40 %-os kakaótartalmú), 15-25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, porcukor
A hozzávalókból összeállítjuk a piskótát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x33 cm).
180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük légkeverés nélkül.
Majd szilikonos sütőpapírba tekerjük, úgy hogy a piskóta bőrös fele legyen kifelé. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral jól kikeverjük. 10 dkg min. 40 %-os csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.
Ezzel a krémmel betöltjük a piskótatekercset, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
1. Fenti hozzávalókat a fenti sorrendben összekeverjük (a meggy kivételével). 2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a kimagozott meggyet, majd közepes lángon me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához a 8 tojás fehérjét habbá verjük a 8 ek cukorral,belekeverjük a tojások sárgáját,és óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 c-on s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel amivel éppen összeáll. Kétfelé vesszük, két lapot sodrunk. Az egyik lapot tepsi aljába fektetjük. A krémhez megfőzzük a két csomag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk, tepsibe tesszük. 2. 15 dkg cukrot kikeverünk kis vajjal és 15 dkg dióval. 3. A tepsiben lévő tésztára kenjük. 4. 3 tojásból piskótatésztát készítünk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz