5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g búzaliszt (BL55)
90 g kristálycukor
a krémhez:
10 dkg csokoládé (min. 40 %-os kakaótartalmú), 15-25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, porcukor
A hozzávalókból összeállítjuk a piskótát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x33 cm).
180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük légkeverés nélkül.
Majd szilikonos sütőpapírba tekerjük, úgy hogy a piskóta bőrös fele legyen kifelé. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral jól kikeverjük. 10 dkg min. 40 %-os csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.
Ezzel a krémmel betöltjük a piskótatekercset, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Adagokat nem írok, mert az annak függvénye, mennyit szeretnénk készíteni. Először az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés kézi habverővel hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet, vajat, szalalkálit összemorzsolni, a tojással, tejjel összedolgozni. 4 cipót kell formázni az adagból. Egyenként nagy tepsi méretűre nyújtani, aranyszínűre sütn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vaníliarúd magját kikaparjauk és hozzáadjuk a búzadarához. A héját pedig a tejbe áztatjuk, amit elkezdünk melegíteni. A cukor egyik felét összekeverjük a vaníliás búzadarával,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű