1 l tej
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
2 ek. liszt
2 cs. vaniliás cukor
2 dkg vaj
A tojássárgákat a cukorral, a liszttel és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre.
A tejet a vaniliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a tojásos-lisztes keveréket.
Összeforraljük, közben kevergetjük.
Mikor kész, levesszük a lángról, és beletesszük a vajat, majd elkeverjük benne.
A piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütôt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát rumba áztatjuk, a dió 2/3-át ledaráljuk, 1/3-át durvára vágjuk. Utána megsütjük a piskótákat, egyenként. A simához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a mézet és a cukrot gőz felett alaposan kikeverjük, majd beletesszük a feldarabolta Ramát. Ha a Rama elolvadt, levesszük a gőzről és hozzáadjuk a liszttel elkevert szó...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű