A tésztához:24 dkg liszt,16 dkg fagyos vaj/margarin/,8 dkg porcukor,1 cs vaníliás cukor,cs só,1 tojássárgája,2 nagy evőkanál tejföl.A morzsához:12,5 dkg vaj/margarin/,20 dkg liszt,20 dkg porcukor+1kk fahéj,30 dkg szilvalekvár,10 dkg dió,porcukor a szóráshoz.
A lisztet a zsiradékkal eldolgozzuk,hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot,sót,tojássárgáját,végül a tejfölt.Addig dolgozzuk,amíg a tészta összeáll.Munkalapon átgyúrjuk,10X15-ös lapot formázunk belőle,2 órán át a hűtőbe pihentetjük.A morzsához a vajat enyhén felolvasztjuk,A lisztes porcukorra öntjük,apró morzsákká dolgozzuk,hűtőbe tesszük.Kb.25X30 -as tepsibe sütőpapírt teszünk.A sütőt 180 C-ra előmelegítjük,a szilvalekvárhoz keverjük az őrölt fahéjat.A A tésztát tepsibe nyújtjuk,fátyolnyi liszttel meghintjük.A lekvárt egyenletesen eldolgozzuk a tésztán,megszórjuk a darált dióval,majd a tésztamorzsával.Pirulásig sütjük,kb:25-30 perc.Még forrón 5X5 cm-es kockákra vágjuk,de a tepsiben hagyjuk kihűlni.Porcukrozzuk a tetejét.
Baracklekvárral is finom!
1, Alaposan kikeverjük a tojást a cukorral és a puha margarinnal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Krém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, két órát pihentetjük. Öt részre osztjuk, kinyújtjuk, egyenként megsütjük a lapokat. (Gyorsan sül!) A krémhez valókat kikeverjük, megtöltjük a lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét pedig egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor közepesen kemény a hab, akkor hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű