A tésztához:24 dkg liszt,16 dkg fagyos vaj/margarin/,8 dkg porcukor,1 cs vaníliás cukor,cs só,1 tojássárgája,2 nagy evőkanál tejföl.A morzsához:12,5 dkg vaj/margarin/,20 dkg liszt,20 dkg porcukor+1kk fahéj,30 dkg szilvalekvár,10 dkg dió,porcukor a szóráshoz.
A lisztet a zsiradékkal eldolgozzuk,hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot,sót,tojássárgáját,végül a tejfölt.Addig dolgozzuk,amíg a tészta összeáll.Munkalapon átgyúrjuk,10X15-ös lapot formázunk belőle,2 órán át a hűtőbe pihentetjük.A morzsához a vajat enyhén felolvasztjuk,A lisztes porcukorra öntjük,apró morzsákká dolgozzuk,hűtőbe tesszük.Kb.25X30 -as tepsibe sütőpapírt teszünk.A sütőt 180 C-ra előmelegítjük,a szilvalekvárhoz keverjük az őrölt fahéjat.A A tésztát tepsibe nyújtjuk,fátyolnyi liszttel meghintjük.A lekvárt egyenletesen eldolgozzuk a tésztán,megszórjuk a darált dióval,majd a tésztamorzsával.Pirulásig sütjük,kb:25-30 perc.Még forrón 5X5 cm-es kockákra vágjuk,de a tepsiben hagyjuk kihűlni.Porcukrozzuk a tetejét.
Baracklekvárral is finom!
Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es sütőlemezt. 2 A fánkhoz a vajat feltesszük a vízzel egy edényben főni. Amikor gyöngyözni kezd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kakaós masszához a kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a rámával, a tejjel valamint a meggylével. A gesztenyés masszához a darált kekszbe belekeverjük a porcukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a cukrot, a kakaót, és a tojást egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mézet, az olajat, és a forró vizet és az egészet rob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű