A tésztához:24 dkg liszt,16 dkg fagyos vaj/margarin/,8 dkg porcukor,1 cs vaníliás cukor,cs só,1 tojássárgája,2 nagy evőkanál tejföl.A morzsához:12,5 dkg vaj/margarin/,20 dkg liszt,20 dkg porcukor+1kk fahéj,30 dkg szilvalekvár,10 dkg dió,porcukor a szóráshoz.
A lisztet a zsiradékkal eldolgozzuk,hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot,sót,tojássárgáját,végül a tejfölt.Addig dolgozzuk,amíg a tészta összeáll.Munkalapon átgyúrjuk,10X15-ös lapot formázunk belőle,2 órán át a hűtőbe pihentetjük.A morzsához a vajat enyhén felolvasztjuk,A lisztes porcukorra öntjük,apró morzsákká dolgozzuk,hűtőbe tesszük.Kb.25X30 -as tepsibe sütőpapírt teszünk.A sütőt 180 C-ra előmelegítjük,a szilvalekvárhoz keverjük az őrölt fahéjat.A A tésztát tepsibe nyújtjuk,fátyolnyi liszttel meghintjük.A lekvárt egyenletesen eldolgozzuk a tésztán,megszórjuk a darált dióval,majd a tésztamorzsával.Pirulásig sütjük,kb:25-30 perc.Még forrón 5X5 cm-es kockákra vágjuk,de a tepsiben hagyjuk kihűlni.Porcukrozzuk a tetejét.
Baracklekvárral is finom!
Összegyúrom, gofrisütőben kisütöm
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz étcsokit gőz felett felolvasztottam. A vajat habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit margarint, a porcukrot, az 1 kanál lisztet, a tejet, a vaníliàs cukrot összekeverjük, 40 dkg lisztet, 1 sútőport adunk hozzá, majd 2 órát pihentetjük. Tölte...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes