1 kg liszt, 2 tojás, 250 g margarin, só, 30 dkg reszelt sajt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez és egy kis sajt a tetejére
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleütjük a két tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt és a reszelt sajtot. Jól kidolgozzuk majd 1 órát kelni hagyjuk.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkára tesszük, ujjnyira kinyújtjuk és kiszaggatjuk, lekenjük tojással és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 150 fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.
élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját. Duplájára kelesztjük, ha megkelt, kettévesszük, kinyújtjuk, és a sajtkrémmel betöltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeolvasztjuk a kakaót, a vajat, és a porcukrot. Tűzről lehúzom. Egyenként beleadagoljuk a tojásokat, úgy, hogy közben folyamatosan habverővel keverem. A végén hozzáadjuk az apró...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tojásfehérjét kemény habbá verjük, + 30g fehérje, sütőpapírra kanállal korongokat pakolunk, 180°C-on addig sütjük ameddig ropogós nem lesz.
Elkészítési idő: 40p Nehézség: Könnyű1. Gyúrd össze az alapanyagokat, és a masszát tedd hűvös helyre. A lényeg, hogy 25 fok alatti hőmérsékleten álljon egy darabig, mert így válik keményebb, gyurmázhatóbb állagúvá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű