25 dkg darált dió
10 dkg cukormentes aszalt sárgabarack
2 bő teáskanál rum aroma
egy csipet fahéj
1 evőkanál nyírfacukor por
2-3 evőkanál cukormentes sárgabarack lekvár
A csokiburokhoz:
100 g cukormentes étcsoki
1 evőkanál olaj
Az aszalt barackot vágjuk apró kockákra. (Egy kicsit tegyünk félre a díszítéshez). Adjuk hozzá a darált diót, a nyírfacukor port, a fahéjat, a rum aromát és annyi lekvárt, hogy nem túl ragacsos, formázható masszát kapjunk. Egy fél órára tegyük be a hűtőbe, úgy még könnyebb lesz vele dolgozni. Ha kicsit dermedt, formázzunk belőle kisebb golyókat. Az étcsokoládét egy pici olajjal vízgőz fölött olvasszuk fel. Pottyantsuk bele a bonbonokat, egy villával halásszuk ki (csöpögtessük le őket amennyire lehet, úgy elég csoki marad a többihez), és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tálcára. Díszítsük a tetejüket a félretett sárgabarack kockákkal és hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
A hozzávalókból meggyúrom a tésztát és elosztom nagyobb és kisseb részre. Nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm tepsibe egyenletesen bele tapogatom és mehet rá a tölt...
Elkészítési idő: 1 óraElőször elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverjük a xylitollal, a túróval, a tojásfehérjével és a kókuszolajjal, majd kézzel kemény tésztát gyúrunk. Gyúrás közben egy kis vize...
Elkészítési idő:Én összegyúrás után ketté veszem a tésztát és úgy ízesítem, így két ízt kapok. A tészta állagától is függ a siker: se lágy, se kemény ne legyen. A kar nyomása pedig lehet, hogy eg...
Elkészítési idő:A meggyen és a fahéjon kívül az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk egy tálban. (Érdemes a lisztet és a sütőport előtte egy másik tálban összekevereni.) Az összekevert tészt...
Elkészítési idő: 30 perc