: 3-4 érett banán, 200 g liszt, 75 g vaj, 150 g cukor, 1 tojás, 1 vanília, 1 tk sütőpor, 1 csipet só
A banánokat össze kell törni, fakanállal hozzákeverni az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást és egy vanília kikapart belsejét. A lisztet összekeverni a sütőporral, a sóval, és hozzákeverni a banános masszához. A masszát egy kivajazott, liszttel megszórt sütőformába önteni, és előmelegített sütőben 180°C fokon 50-60 percig sütni. A sütőformából amikor kivesszük, fel kell szeletelni és még melegen kell ráreszelni az étcsokoládét, ami így ráolvad. Így kell hagyni kihűlni. Ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor érdemes egészben hagyni kihűlni, és utólag meglocsolni olvasztott csokoládéval. Szórhatunk rá mandulát, diót, bármit amit szeretünk
A tejfölt habosra keverjük, beletesszük a cukrokat, a citrom reszelt héját és a levét. A tejszínt kemény habbár verjük, majd óvatosan belekeverjük a citromos krémbe. Egy mély tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elmorzsolom a margarint. 2. Hozzáadom a cukrot, a darált diót, a citrom reszelt héját és a fahéjat. 3. A tésztát összegyúrom, majd 20 percet pihentetem. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszerek) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, végül a hozzávalókból egy sima...
Elkészítési idő: 10 p+ 2óra Nehézség: Könnyű