Tésztához:
60 dkg liszt
40 dkg cukor
10 dkg margarin
2 db tojás
4 ek méz
1 csomag sütőpor
4 dl tej
Mártogatáshoz:
kb fél l tej
25 dkg margarin
12 ek cukor
4-5 ek kakaópor (cukrozatlan)
Forgatáshoz:
kb 1,5 csomag kókuszreszelék
A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd beletesszük a cukrot, az olvasztott margarint, az egész tojást, a mézet és végül a tejet. Az egészet jól összekeverjük. (Kissé folyékony masszát kapunk)
Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát és közepes hőfokon kb. 160-170 fokon megsütjük. Közben amíg sül a tészta elkészítjük a kakaós mázat : Lábosba feltesszük a tejet melegíteni. Beletesszük a tejbe a cukrot és a margarint. Addig melegítjük a tejet, míg a margarin és a cukor elolvad. Utána levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a kakaóport. Jól összekeverjük. Ha megsült, és langyosra kihűlt a tészta, akkor egyforma kockákra felvágjuk (Attól függ, hogy ki mekkora nagyságú kockát szeretne). A felkockázott tésztát először bele mártogatjuk a kakaós mázba, majd utána beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Így járunk el az összes kockával (tésztával), míg el nem fogy. Egy szép nagy tálra /tálcára/ rárakjuk a már a mázba és a kókuszreszelékbe forgatott süteményt és akár azonnal fogyasztható!
vajat és a lisztet hidegen elmorzsoltam, majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vanília kivonatot. Két rudat sodortam belőle és hűtőbe raktam (minimum 1 órára). A hűtőből kivéve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele 2 őzgerincformát. Krém: 4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. Hozzáadunk 10 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. lépés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/3 részét félretesszük a rácsozáshoz. 2. lépés A tésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd Rama margarinnal kikent, li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű