Tészta:
600 g finomliszt
1 tk. só
70 g cukor
1 nagy tojás
kb.3 dl langyos tej
7 dkg olvasztott vaj
3,5 dkg élesztő
Töltelék:
120 g étcsokoládé
2 ek. kakaópor (lehet akár cukrozott is)
70 g cukor
1 ek. kandírozott narancs
1/3 tonkabab lereszelve (elhagyható)
2-3 ek. narancslekvár
Lekenéshez: 1 tojás.
Az összes hozzávalót a gép üstjébe mértem és 15 perc alatt a szokásosnál kissé lágyabb tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam tizenöt percig kelni.
Késes aprítóba mértem a lekvár kivételével a hozzávalókat és finomra őröltem. Végül annyi lekvárt adtam hozzá, amivel kenhető masszát kaptam.
A közben kissé megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és négy egyforma darabba vágtam. Az egyik tésztát vékony, kör alakú lappá nyújtottam és megkentem a csokis töltelékkel és beborítottam egy másik vékonyra nyújtott tésztalappal.
Egy pizzavágóval tizenhat cikkre vágtam. Az így kapott háromszögeket feltekertem és sütőpapíros tepsire fektettem.
A kimaradt két lapból is elkészítettem ugyanezt.
A kifliket egy felvert tojással lekentem.
Az első tepsit hideg sütőben kezdtem sütni, a hőfokot 200 fokra állítva, a másikat addig a sütő tetejére tettem.
Az elsőnek 25-28 perc, a másodiknak kb. 15 perc kellett.
Fél liter kókusztejet felforralunk leheletnyi sóval, közben egy tálkában összekeverjük a száraz hozzávalókat: Egyenletesen beleszórjuk a felforrt tejbe, és lassú tűzön, folyamatos...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vízben a barnacukrot, a sót a vajat és a vaníliát, felforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet, majd, amikor egy kicsit hült a tojásokat is adjuk hozzá. Addig kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2. A lisztet, 1 dkg cukrot, 13 dkg vajat, 1 tk fahéjat, 1 csipet sót és 6 ek hideg vizet összegyúrunk. 3. A tésztát lefedjük és 1 órára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük, és még forrón összekeverjük az olvasztott vajjal, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű