70 dkg finom liszt
30 dkg zsír
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teás kanál fahéj
Bevonáshoz:
Csokoládé:35-40 dkg
Olaj 3-4 evőkanál
A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan.
Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltöm.
A csokit gőz fölött felolvasztom az olajjal,a töltött islereket megfogom a közepénél körkörösen a szélét áthúzom csokival,majd rácsra helyezve a tetejére csurgatunk és kés segítségével áthúzom.Kókusszal díszítem.
A tojást a cukorral habosra keverjük. Majd beledolgozzuk a többi anyagot is, a receptben írt sorrendben. Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük. Sütés: 10 percig 180 fokon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A vajat a cukorral elkavarom. Egyenként belekavarom a tojásokat is. Beleteszem a kakaót, a fűszereket, a darált mogyorót. Legvégén a sütőporral elkavart lisztet. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát lereszeljük, majd egy kicsit megdinszteljük, ízesítjük cukorral citromlével, fahéjjal, és szűrőbe öntjük. Így az alma fölösleges leve lecsöpög, és nem kell kinyom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozom. Kinyújtom. A kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt a 6 dkg liszttel elkeverem. A zsíros lisztet a nyújtott tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű