70 dkg finom liszt
30 dkg zsír
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teás kanál fahéj
Bevonáshoz:
Csokoládé:35-40 dkg
Olaj 3-4 evőkanál
A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan.
Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltöm.
A csokit gőz fölött felolvasztom az olajjal,a töltött islereket megfogom a közepénél körkörösen a szélét áthúzom csokival,majd rácsra helyezve a tetejére csurgatunk és kés segítségével áthúzom.Kókusszal díszítem.
A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot robotgéppel keverd addig, amíg habos nem lesz. Egyenként add hozzá a tojásokat. Alacsonyabb fokozaton keverd hozzá a sütőporral vegyített li...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A diót és a kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt egy lábasba tesszük és összeforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 4 dl tej, vaníliás puding, 3 tojás sárgájával elkeverjük és sűrűre főzzük, majd kihűlésig keverjük. 20 dkg margarint, 25 dkg cukorral kikeverünk, és a főzött krémmel összekev...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű