70 dkg liszt,
20dkg margarin,
3dkg élesztő,
3 tojás sárgája.
12 dkg cukor,
4 dl tej
2cs. vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
1/2 dl étolaj,
csipetnyi só.
A tejet kissé megmelegítem, teszek bele egy kávés kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt. A margarint elmorzsolom a liszttel, majd a sóval, és a cukorral. Hozzáadom a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, é a kevés tejben alaposan elkevert tojások sárgáját. Ezután hozzáöntöm a tejben felfuttatott élesztőt, és az étolajat. Alaposan kidolgozom a tésztát. Addig kell dagasztani, míg tészta elválik az edénytől. Ekkor meghintem a tetejét kevés liszttel, és konyharuhával letakarva meleg helyre teszem. Kb. 1óra alatt, megkel.
A liszthez szitáljuk a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és összekeverjük. Lassan adagolva hozzáadjuk a szójatejet is, csomómentesre keverjük.Margarinnal kikent lisztel, megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként világosra sütjük. A krém készítés: A tejben elkeverjük a lisztet, a kakaó...
Elkészítési idő: 70 min Nehézség: KözepesElkészítés Ha szerencsénk van, részesülünk belőle… egy kis kényeztetésből még, mielőtt a természet fázósra vetkőzik, és elkopik a símogatás a nap sugaraiból. Addig viszont, amíg m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű