4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1 mk. sütőpor
A krém hozzávalói:
2 cs. vanília pudingpor
7 ,5 dl 1 tej
7 ek. cukor
1 t k. vanília aroma
250 ml tejszín
2 ek cukor
2 ek. zselatin + 1 dl víz
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel(7-8 perc),majd óvatosan hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és piskótát beleöntjük,majd megsütjük.
A vaníliás pudingporokat a tejjel cukorral és aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt a cukorral keményre verjük.
A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk,majd a pudingos krémhez keverjük.
Jól kihabosítjuk,majd apránként hozzáadjuk a keményre vert tejszínt is.
A két krémet összekeverjük ,kb. 10 percre a hűtőbe tesszük és ez után a piskóta tetejére simítjuk.
Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét.
Finom,gyors sütemény!
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és beledolgozzuk a többi hozzávalót is, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot lereszeljük a levét kinyomjuk.A liszeta sötőporral és a keményítővel összekeverjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citomhéját és levét valamin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A hozzávalókat jól összegyúrjuk és és kettéossztjuk - az egyék részt egyenletesen ki nyújtjuk és tepsi aljára helyezzük -Az 1 kg almát lereszeljük gyengéden kinyomkodjuk majd a...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük let...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű