menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos-tejfölös sütemény


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
20 dkg margarin
2 egész tojás
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor

Krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
4 dl tejföl
4 tojásfehérje
1 őszibarackkonzerv, 470 g (idénygyümölcsből 50-60 dkg)

Elkészítés:


Először a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Becsomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát. Amíg a tészta pihen, a barackot apróra kockázzuk és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A pudingporhoz adjuk a cukrot, a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsdarabokat. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk kevéske margarinnal és meghintjük liszttel. A tésztát a hűtőből kivesszük, két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve a tepsibe terítjük és egy villával kicsit megszurkáljuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a gyümölcsös krémbe forgatjuk, majd a tésztára simítjuk. A másik tésztát is elnyújtjuk és befedjük vele a süteményt. Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében pár órát a hűtőben pihentetjük egy alufóliával letakarva, hogy a tészta se száradjon ki. Egy éles késsel szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Barackos-tejfölös sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Almás lepény Kláritól
Almás lepény Kláritól

Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, majd fél órát hűtőben pihentetjük. A tésztát 2 részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik rész tésztát a tepsibe helyezzük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Inteligens krémes
Inteligens krémes

A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet. Végül belekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KAKAÓS KAVART
KAKAÓS KAVART

1 tojást 5 dkg margarinnal kikeverni - 20 dkg cukor, 25 dkg liszt.1 cs.sütőpor, 3 evőkanál kakaópor, 2,5 dl tej. Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe öntjük és sütjük. Ha kettév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Klasszikus stollwerck szelet
Klasszikus stollwerck szelet

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a vajjal és beletesszük a porcukrot, a tojást és a kakaót. Összedolgozzuk, négy részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk