Családireceptkönyv.hu

Barackos-tejfölös sütemény


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
20 dkg margarin
2 egész tojás
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor

Krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
4 dl tejföl
4 tojásfehérje
1 őszibarackkonzerv, 470 g (idénygyümölcsből 50-60 dkg)

Elkészítés:


Először a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Becsomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát. Amíg a tészta pihen, a barackot apróra kockázzuk és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A pudingporhoz adjuk a cukrot, a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsdarabokat. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk kevéske margarinnal és meghintjük liszttel. A tésztát a hűtőből kivesszük, két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve a tepsibe terítjük és egy villával kicsit megszurkáljuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a gyümölcsös krémbe forgatjuk, majd a tésztára simítjuk. A másik tésztát is elnyújtjuk és befedjük vele a süteményt. Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében pár órát a hűtőben pihentetjük egy alufóliával letakarva, hogy a tészta se száradjon ki. Egy éles késsel szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Barackos-tejfölös sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marianna
Kekszes
Kekszes

A porcukrot a kakaóval, és a Ramaval összemelegítem, a kekszet összetöröm.Az összetört kekszre ráöntöm az összemelegített vajas keveréket, és annyi tejet adok hozzá, hogy formázhat...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Cseresznyés clafoutis(ejtsd: klafuti ó szöríz)
Cseresznyés clafoutis(ejtsd: klafuti ó szöríz)

Készítsük elő a gyümölcsöt: mossuk meg és magozzuk ki - fakultatív (ha kell, hagyjuk állni cukorban/alkoholban). A sütőt kapcsoljuk be 210 C-ra. Készítsük elő a formát is (általáb...

Elkészítési idő: 20+30sütés
Nehézség: Könnyű
share
Golyók - Gesztenyés kókuszgolyó 1 - OK
Golyók - Gesztenyés kókuszgolyó 1 - OK

1. A puha vajat kikeverjük a gyümölcscukorral. 2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a rumot (vagy aromát), majd apránként hozzáadagoljuk a kekszdarát, kézzel jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Mákos guba vanília sodóval
Mákos guba vanília sodóval

Tejet melegíteni, nem forralni. Tojássárgát kristálycukorral, vaníliás cukorral keverni, majd a tejjel keverni. Mákot a porcukorral összekeverni. Jénait vajazni, kiflikarikákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk