Hozzávalók 4 személyre:
– 16 fürt akácvirág,
– 2 tojás,
– 2 evőkanál cukor,
– 20 dkg liszt,
– 2,5 dl tej,
– a sütéshez: olaj, a tálaláshoz: cukor.
Elkészítése:
A cukrot és a tojásokat keverjük habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Az akácvirágfürtöket mossuk meg alaposan, majd mártsuk a sűrű masszába, azután bő, forró olajban mindkét oldalát süssük aranysárgára. Kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Először elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével és héjával és a puha margarinnal habosra keverjük, majd a fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tejföllel finom tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk, az első lapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, erre kerül a túrótöltelék, majd a másik k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta alapanyagaiból 2 db 6 tojásos piskótát készítünk egy közepes tepsiben, majd hagyjuk kihűlni. Az egyiket apró kockákra összevágjuk, majd meglocsoljuk rumos kávéval. A krém...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű