Hozzávalók 4 személyre:
– 16 fürt akácvirág,
– 2 tojás,
– 2 evőkanál cukor,
– 20 dkg liszt,
– 2,5 dl tej,
– a sütéshez: olaj, a tálaláshoz: cukor.
Elkészítése:
A cukrot és a tojásokat keverjük habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Az akácvirágfürtöket mossuk meg alaposan, majd mártsuk a sűrű masszába, azután bő, forró olajban mindkét oldalát süssük aranysárgára. Kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítése A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt és a mézet felolvasztjuk. A liszthez adjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, az olvasztott zsíros mézet és a tejet, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Mivel liszt és lis...
Elkészítési idő: 100 Nehézség: KözepesA csokoládét a mézzel és 3 dl tejszínnel együtt gőz fölött megolvasztjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós! A maradék habtejszínt a kávéporral és a fahéjjal felverjük. Majd ö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral, elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját, és némi tejjel nem túl kemény, sima tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű