Hozzávalók 4 személyre:
– 16 fürt akácvirág,
– 2 tojás,
– 2 evőkanál cukor,
– 20 dkg liszt,
– 2,5 dl tej,
– a sütéshez: olaj, a tálaláshoz: cukor.
Elkészítése:
A cukrot és a tojásokat keverjük habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Az akácvirágfürtöket mossuk meg alaposan, majd mártsuk a sűrű masszába, azután bő, forró olajban mindkét oldalát süssük aranysárgára. Kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
A kekszet, porcukrot, margarint, tejet, vaníliacukrot, és a rumot összekeverjük, majd két felé osztjuk aminek az egyik felébe beletesszük a kakaót. Így kapunk egy világos és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a margarint és a tojásokat habosra kikeverjük. Utána hozzáöntjük a tej felét, végül a kakaóport is belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk a ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csokis croissant nagyobb darabokra vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük, hogy kitöltse a tálat. A tejet, tejszínt elkeverjük a tojássokkal és a vaníliás cukorral majd egyenletese...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű