Családireceptkönyv.hu

Üdítő pudingos desszert


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

5 tojás
250 g rétesliszt
250 g porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
1 dl tej
2 evőkanál kakaópor

A pudinghoz:

2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:

4 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos tejet is. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, az étolajat, a tejet és az átszitált sütőporos lisztet is. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a tésztamassza 2/3-át. A maradék masszába rakjuk a kakaóport, és lassan beleöntjük a világos tésztába. Végül egy kávéskanállal egyenletesen ráöntjük a tésztára a megfőtt sűrű pudingot. A pudinggal együtt sütjük meg a masszát.
A már megsült, de még forró süteményre ráöntjük a vaníliás cukorral kikevert tejfölt, és hagyjuk kihűlni. Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva tálalhatjuk.

Üdítő pudingos desszert

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túróval és tejföllel rakott kifli
Túróval és tejföllel rakott kifli

A kiflit felkarikázom, a tejet 10 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral felforralom, leöntöm vele a kiflit. Egy másik tálban simára keverem a túrót, a mazsolát, 2 tojássárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás kosárka
Mandulás kosárka

♥TÉSZTA: A lisztet a margarinnal és a diónyi zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, porcukrot, a tojásokat, a darált mandulát, a csipet sót, majd a tejet és összedolgozzuk.10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSERBÓ
ZSERBÓ

A tejet langyosítsuk meg és keverjük össze egy kevés cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A lisztet a margarinnal morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a sót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A felolvasztott margarinon melegítsük fel a rizst, öntsük fel 2 dl forró vízzel, ízesítsük kevés sóval, és kevergetve főzzük el róla a nagyja vizet. Öntsük hozzá a tejet, és lassú...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk