1 cs.(fél kg) zabpehely
2 tojás
késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor
csipet só
édesítés ízlés szerint (én 6 ek. eritritet használtam) , plusz annyi tej amennyivel az egészet krémes állagúra tudod mixerezni
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve 30-40 perc alatt készre sül. A kihűlt tésztát lapjára ketté vágtam, de lehet,hogy egyszerűbb és érdemesebb inkább a tésztát kettéosztani és két lapot kisütni. Eredetileg a tetejét kentem meg lekvárral és szórtam rá durvára aprított diót, mogyorót vagy mandulát, csak a könnyebb szállíthatóság kedvéért kerültek ezek inkább a közepébe.
A tetejére a "csokimáz" kakakóporból, kevés kókuszzsírból és tejből készült, édesítésnek én itt is eritritet használtam.
A piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját krémesre kevertem a cukorral. Hozzáadtam a lisztet és a fehérjékből vert kemény habot, óvatosan összeforgattam....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinsütőt kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, cukrot, tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk. A kakaóporral elkevert kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Szögletes formába nyomkodjuk. A csok...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű