1 cs.(fél kg) zabpehely
2 tojás
késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor
csipet só
édesítés ízlés szerint (én 6 ek. eritritet használtam) , plusz annyi tej amennyivel az egészet krémes állagúra tudod mixerezni
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve 30-40 perc alatt készre sül. A kihűlt tésztát lapjára ketté vágtam, de lehet,hogy egyszerűbb és érdemesebb inkább a tésztát kettéosztani és két lapot kisütni. Eredetileg a tetejét kentem meg lekvárral és szórtam rá durvára aprított diót, mogyorót vagy mandulát, csak a könnyebb szállíthatóság kedvéért kerültek ezek inkább a közepébe.
A tetejére a "csokimáz" kakakóporból, kevés kókuszzsírból és tejből készült, édesítésnek én itt is eritritet használtam.
Összegyúrjuk kis gombócokat csinálunk,megnő!,sütjük.Még melegen kikaparjuk a belsejét.A kikapart tésztához adunk,kakaó port,rumot,lekvárt,cukrot és annyi tejet hogy kenhető masszát...
Elkészítési idő: 2 óraTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. A gombócokat fahéjas cukorba forgatjuk és kezünkkel kicsit meglapítjuk. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megs...
Elkészítési idő: