20 dkg vaj
22 dkg cukor
8 dkg barnacukor
1/2 vaníliarúd
1 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zabpehely
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.
A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.
Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.
A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük . Kikent tepsiben sütjük ,ha kisült hűtjük ,majd a tepsi hosszában kétfelé vágjuk. Megtöltjük lekvárral . Ujjnyi széles szeletekre vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10 deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadunk 4 tojás sárgáját. Azután összekeverjük 10 és fél deka liszttel, majd vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássárgáját, és elkezdjük gyúrni. Hozzáadjuk a tejet, é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes