20 dkg vaj
22 dkg cukor
8 dkg barnacukor
1/2 vaníliarúd
1 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zabpehely
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.
A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.
Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.
A kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óraA diót, a mandulát és a mogyorót durvára törjük, majd a cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy kis lábosban takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk a vajat, a tejszínt...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat kézzel összedolgozom, majd golyókat formálok belőle, amit kakaóporba forgatom. Nekem 17 db kisebb golyó lett belőle.
Elkészítési idő: 15 perc