20 dkg vaj
22 dkg cukor
8 dkg barnacukor
1/2 vaníliarúd
1 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg zabpehely
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.
A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.
Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.
A mirelit leveles tésztát felhasználás előtt 2 órával kivettem a fagyasztóból. Téglalap alakúra nyújtottam, kb 3 mm vastagra. A kinyújtott tésztát 5×5 centis négyzetekre kell vágni...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1 Kenjünk ki olajjal egy 600 ml-es zseléformát. A zselatinlapokat tegyük külön-külön hideg vízbe, és áztassuk, amíg a málnát megfőzzük. 2 Öntsünk 300 ml vizet egy lábosba, szórju...
Elkészítési idő: 30 perc+éjszaka Nehézség: KözepesA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű