Tészta
6 tojásfehérje, 20dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg liszt, 1 sütőpor/10 gr/
Krém:
6 tojássárgáját, 20 dkg cukorral, 2 csomag vanília puding, 6 dl tej, 2 cs. vaniliás cukor, 5 dkg kakaó, 25 dkg Ráma.
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
Tetejére:
2 dl felvert Hullala tejszín és tortadara.
Fehérjét kemény habbá verni, bele óvatosan a tésztánál leírtakat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben /kb 40x23cm/ 190 fokon 10-12’ sütni.
A krémhez a tojássárgáját a porcukorral kikeverni, bele a 2 cs. vanilia puding, és ezt a forró tejbe önteni, sűrűre főzni és kihűteni.
A rámát habosra keverni és a kihűlt pudingos krémmel összedolgozni alaposan. A kész krémet 2 felé venni, az egyikbe belekeverni a vaniliás cukrot a másikba a kakaót.
A süteményt most már összeállíthatjuk.
A diós tésztát tálcára tenni/ a sütőpapírt levenni róla/- rákenni a sárga krémet-a háztartási kekszet vanilia cukros tejbe kicsit megmártani és ezzel a krém tetejét kirakni- és erre jön a kakaós krém-majd a felvert tejszínhab- és a tetejét szórni csokireszelékkel.
Hűtőbe tenni.
A kekszet csak picit kell a cukros tejbe mártani.
A darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a capuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy eg...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűTulajdonképpen héttojásos piskótát készítünk, amire nyilván mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje, de én azért leírom Tehát: A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk, majd egyenként a 6 tojás sárgáját hozzá keverjük, majd 30 dkg lisztet és a sütőport hozzáadjuk majd legvégén a tojások felvert habj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is három perc alatt megva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű