Családireceptkönyv.hu

Sült zabkása by Ildikó Megara Ulekla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 alma
1 banán
1 pohár finom zabpehely
1 pohár tej (akár növényi)
1 csipet fahej
evőkanál chia mag, opció hozza: 50 g mazsola/áfonya/datolya/dió/étcsoki, stb.

Elkészítés:


Almát lereszeled, banánt szétnyomod, hozzáöntöd a többi hozzávalót és kis formában 25-30 percig 180 fokon sütöd (aranybarnára). Ajánlom olyan formát választani aminek az oldala levehető, hogy ne "ragadjon" bele a formába. Fogyasztható melegen (akkor viszont nagyon törik) és később hidegen is (nekem úgy jobban bejön). Tökéletes reggeli, uzsonna.

Sült zabkása by Ildikó Megara Ulekla

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Grízes almás (gyors,könnyű)
Grízes almás (gyors,könnyű)

Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. Mossuk m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Tereza szelet
Tereza szelet

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Victoria sponge cake
Victoria sponge cake

1. Preheat the oven to gas mark 3/170°C/fan oven 150°C. Butter two x 18cm round sandwich cake tins and line the bases with baking parchment. Set aside. 2. Beat the butter until...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk