25 dkg liszt
1 tojás
1 dl olaj
2,5-3 dl tej
25 dkg porcukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliáscukor
citromhéj
5-6 kanál darált mák
magozott meggy
190 fokon kb 25 percig sütjük.
A vajat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat, a tojást, a sütőporos lisztet és a tejet. Ezeket jól elkeverjük, majd a darabokra z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz áfonyán kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk és összekavarjuk. Ha a tészta csomómentes, belekeverjük az áfonyát is. A tésztát elosztjuk két kiolajozott bögrében és a mikros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyetlen tésztánál sem olyan fontos a liszt minősége, mint a rétesnél. A liszt jó száraz és magas sikér tartalmú legyen, különben szakadozik a rétes. Tartsuk be készítésének szabál...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA datolyát, a tejet, a tápióka keményítőt, a vaníliás édesítőt, a sót és a garit tedd turmixgépbe és keverd teljesen simára. Öntsd egy kis fazékba, alacsony lángon kevergetve főzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű