Tészta:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 egész tojás
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
0,5 kg túró
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
fél citrom leve
0,5 liter tej
Hab:
4 tojás fehérje
10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok, amit 30 percre hűtőbe helyezek. Ezalatt elkészítem a tölteléket. A túrót villával összetöröm, elkeverem benne a tojások sárgáját, cukrot, pudingport, majd a tejjel simára keverem. A tésztát vajazott, lisztezett, 38×22 cm-es tepsibe helyezem és egyenletesen belenyomkodom.
A tölteléket ráöntöm a tésztára és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütöm , majd 150-160 fokon további 25 percig . Ekkor a 4 fehérjéből és 10 dkg porcukorból vert kemény habot rásímítom, majd további 10 percig sütöm. (Én légkeverésen sütöttem.) Amikor a süti kezd kihülni, megjelennek az aranyló cseppecskék a tetején. Teljes kihülés után (1-2óra), hűtőben tároljuk.
Minden hozzávalót (kivéve a lisztet) alaposan összekeverünk, majd a legvégén hozzáadjuk a muffin keveréket is és addig keverjük, amíg a tésztánk csomómentes nem lesz. Szilikonos f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első öt hozzávalót összekeverjük. Egy másikban a többit összekeverjük és hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz. 12 formába 3/4-ig töltjük a masszát és 180 fokon megsütjük 30 perc...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű