Tészta:
50 dkg GM liszt 1/3-ad Mester süteményliszt, 1/3-ad Schär C Mix, 1/3-ad rizsliszt.
40 dkg cukor
2 egész tojás
6 dkg olvasztott margarin
4 ek méz
2 dl tej
1 sütőpor
pici só.
Máz:
5 dkg kakaópor, 3 ek tej, 25 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 rumaroma.
A forgatáshoz: kb 15 dkg kókuszreszelék.
A tojás fehérjét felverjük, a többi hozzávalót jól összekeverjük, utoljára adjuk hozzá a habot, ezzel óvatosan keverük össze. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk, mázba mártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A mázhoz a hozzávalókat jól összefőzzük, majd a végén 1 rumaromát öntünk hozzá.
♥ Dulce de leche: a sütőt 220°-ra előmelegítjük, majd egy edénybe nyomjuk a sűtített tejet. Az edényt (jénai) tepsibe tesszük. Ha a sütő elérte a 220°-ot, vizet forralunk és a teps...
Elkészítési idő:A darált kekszet, meleg tejet, szobahőmérsékletű vajat és porcukrot összegyúrjuk, majd két egyenlő részre szedjük. Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport és a rumot. A m...
Elkészítési idő:Az almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból k...
Elkészítési idő: