35-40 dkg liszt
1 tojássárgája
2,5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
só
meggy
cukor
fahéj
vaníliás cukor
Sima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letakarva pihentetjük legalább fél órát. Majd olajjal vékonyan kikenni a tepsit a tésztát belesimítani, megrakni meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, szilvával stb. Megszórni van. cukorral, fahéjjal ízlés szerint és egy kevés kristálycukorral. A szilvásat cukrozott mákkal szoktam készíteni. Majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
1. A lisztből, tojásból, tejből, olajból sűrű palacsintatésztát készítünk, pici sót adunk hozzá és 1 tasak vaníliacukrot. 2. Az almákat lehámozzuk, magházát kivágjuk, és felkockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a cukorral, és a vízzel habosra kikeverem A lisztet a sütőporral összekeverem, és apránként a felvert tojásokhoz adagolom. A tojás fehérjét kemény habbá verem, é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojást a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a cukrot, a tejet és a sütőporral vegyített lisztet. Szórd bele az apróra tördelt étcsokit, majd tedd a muffin sütőbe és 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsinta: A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük. Hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű