35-40 dkg liszt
1 tojássárgája
2,5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
só
meggy
cukor
fahéj
vaníliás cukor
Sima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letakarva pihentetjük legalább fél órát. Majd olajjal vékonyan kikenni a tepsit a tésztát belesimítani, megrakni meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, szilvával stb. Megszórni van. cukorral, fahéjjal ízlés szerint és egy kevés kristálycukorral. A szilvásat cukrozott mákkal szoktam készíteni. Majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Kenj ki vajjal vagy kókuszzsírral egy tepsit, és tegyél bele sütőpapírt, úgy, hogy a papír túllógjon a serpenyő szélein. 2. Olvaszd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába helyezzük, és hűvös helyre tesszük. Az almát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját, így könnyen tálra tudjuk majd csúsztatni a kész tortát. Megdaráljuk a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen...
Elkészítési idő: fél óra+5 hűtés Nehézség: Könnyű