8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép lassan hozzácsorgatjuk a tejet.
Ezután a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk (spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot).
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. 220 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon további 60 percen át sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Csak ekkor szeleteljük fel.
A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.
Egy kis lábasban készítsünk cukorszörpöt a kristálycukorból és a vízből. Várjunk, hogy kezdjen el melegedni. (hamar felmelegszik!) Ekkor kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Verés...
Elkészítési idő: 1-1,5 Nehézség: KözepesA tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral dolgozzuk ki alaposan, öntsük rá a tejet, keverjük össze. A kb másfél centis karikákra vágott kifliket áztassuk néhány másodpercig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Géppel összekerni, kicsit deszkán összegyúrni, 30 percre hüttőbe tesszük. 2.) A tojásfehérjét a porcukorral és a keményítővel keményre verjük. 3.) A sütőt 180 fokon alsó-...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat hagyjuk pihenni egy kicsit, hogy kellően megolvadjon, hiszen utána sokkal könnyebb vele dolgozni. Kockázzuk fel, majd porcukorral verjük habosra kézi mixerrel. (Ha lehet me...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű