1 cukor, 1,5 liszt, 1 tej (én kókusztejet használtam), 1 darált mák (de lehet dió is)
1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja.
A mérce, 3 dl –es bögre
Egy keverőtálban, először a szilárd hozzávalókat keverjük ki, majd következik a tojás és apránként adagolva, folyamatosan kevergetve a tej. Teljesen folyós anyagot fogunk kapni, nem kell tőle megijedni!
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük (az én tepsim, 35x25 cm) és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 20-25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ha kicsit hűlt, nekünk tetsző formára vághatjuk. Én most pohárral korongokat vágtam ki belőle.
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a masca...
Elkészítési idő:Egy közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. Egy tálban összekeverjük a zabkorpát, az olajat, a sütőport és az édesítőszert, ennek a felét beleszórjuk a tepsibe. Az almát rászó...
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól összegyúrom, és egy kicsit pihentetem. Aztán kinyújtom nagyjából téglalap alakúra, és a tetejére reszelt sajtot szórok. 1,5 ujjnyi csíkokra vágom, és kivajazott...
Elkészítési idő: 30 perc