1 cukor, 1,5 liszt, 1 tej (én kókusztejet használtam), 1 darált mák (de lehet dió is)
1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja.
A mérce, 3 dl –es bögre
Egy keverőtálban, először a szilárd hozzávalókat keverjük ki, majd következik a tojás és apránként adagolva, folyamatosan kevergetve a tej. Teljesen folyós anyagot fogunk kapni, nem kell tőle megijedni!
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük (az én tepsim, 35x25 cm) és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 20-25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ha kicsit hűlt, nekünk tetsző formára vághatjuk. Én most pohárral korongokat vágtam ki belőle.
A margarint a porcukorral és a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, sütőport, kakaót, diót. Jól összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. A kihűtött tésztát kis adagokba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a diót a keksszel. Belereszeljük a narancs héját, majd belenyomjuk a fél narancs levét. Hozzáadjuk a lekvárt (annyit, hogy jól gyúrható legyen). Vízgőz fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és az 1 csipet sót összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajat elmorzsoljuk a liszttel. Amikor ezzel megvagyunk, a két tojássárgája és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük. Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű