25 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál reszelt narancshéj
A töltelékhez:
15 dkg étcsokoládé
1,5 dl habtejszín
A csokoládémázhoz:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
cukorgyöngy
A tészta alapanyagait tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor összeállt, fóliába csomagoljuk és másfél órára hűtőbe tesszük. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk és karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, beletesszük a tésztákat és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a tejszínnel felöntjük. Mixerrel átdolgozzuk. A kihűtött tésztákat összeragasztjuk a csokis habbal. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a sütemények tetejére kenjük, a cukorgyöngyökkel díszítjük. Amikor a csokoládé rászáradt, fogyaszthatjuk is.
A lényege, hogy ahány tojásfehérjénk van, azt egy csipet sóval verjük kemény habbá, tegyünk hozzá annyi kanál cukrot, ahány tojásfehérjét habbá vertünk, majd lisztből szintén ennyi...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom, és a tojások fehérjét kemény habbá verem. Egy másik edényben, a 30 dkg cukrot, a 2 tojás sárgáját, vajat és mézet, robotgéppel habosra keverek. Hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a kristálycukorral, a vaníliás cukorral fehérre-habosra verjük, hozzákeverjük a langyos margarint, a citrom levét és a túrót. A sütőporral és citromhéjjal el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlap: A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű