A tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
2 db tojás sárgája
2 ek tejföl
csipet só
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
75 dkg tehéntúró
3 db tojás sárgája
25 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 ek búzadara
A tetejére:
1 db egész tojás a kenéshez
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a sót,cukrot,citrom héjat,tojások sárgáját,sütőport és a tejfölt. Begyúrjuk a tésztát ,két részre osztjuk,cipót formázunk belőle és hűvös helyen 15 percet pihentetjük. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
A töltelékhez:A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Elkeverjük a cukorral,vaníliás cukorral,tojások sárgájával,citromhéjjal. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát és a búzadarát.
A cipókat a tepsink méretére nyújtjuk Az egyik lapot a tepsibe tesszük,ráterítjük a tölteléket majd betakarjuk a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
100g vajat mélyhűtőbe tettem. A tészta hozzávalóiból lágyabb, kézhez nem ragadó tésztát gyúrtam. Kelesztőtálba tettem és 1,5 órára hűtőbe raktam. Amikor a pihentetési idő letel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a krémet: megfőzzük a tejben a pudingporokat és cukort, majd hűlni hagyjuk. Ezután a tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Ezután a kihűlt pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk és egy sütőformába simítjuk. Vékony lap lesz, de ez nem baj, mert ez egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tejjel és a vaníliával gőz felett sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a cukorral elkevert tojássárgáját és óvatosan a 4 tojás habját.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű