- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hideg helyen 1 órát pihentetjük. Sodorjuk, formára szaggatjuk és sütjük.
A darált diót keverd össze a liszttel. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral verj kemény habot. Keverd a habhoz a lisztes keveréket. Egy tepsit bélelj ki papírral és kend ki olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2-3 literes, vastag aljú fazékba öntjük az olajat, és állandóan kevergetve addig pirítjuk rajta a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, amíg halványbarna, illatos nem lesz. A tűzről le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát mossuk majd hámozzuk meg és reszeljük le, majd egy lábosban főzzük össze a cukorral, egészen addig amíg a levét elpárologja. Tehetünk bele citromot, ha túl édes az almá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPudingport keverjük el habverővel a tejben. Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Az edény aljára tedd sorba a kekszet. Aztán kend be a fele vaníliakrémmel. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű