Hozzávalók a kekszes alaphoz:
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg vágott dió
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor kávé
...............................................
Krémhez:
- 20 dkg 70 %-os csokoládé
- 5.5 dl tejszín
- 1 tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 10 g zselatin
...............................................
Tetejére: 5 dkg csokoládé
Elkészítése: a darált kekszet összekavarjuk a kakaóporral,a porcukorral, a dióval és az olvasztott vajjal majd annyi kávét öntünk hozzá, hogy jól dolgozható massza legyen. 26 cm.es tortaforma aljára nyomkodjuk.
A krémhez a pudingport összekavarjuk a 7 evőkanál cukorral majd előírás szerint megfőzzük és kihűtjük. 2.5 dl tejszínt felforralunk, beletördeljük a csokoládét és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz majd lehűtjük. A zselatint 0.5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük , majd kissé lehűtjük. A megmaradt 3 dl tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot fellazítjuk pár evőkanál tejszínhabbal és belekeverjük a zselatint majd lazán összevegyítjük a többivel. A krémet 3 részre osztjuk. Egy része marad fehéren, másodikba keverünk 2 evőkanálla a csokis krémből a harmadikba pedig a a többit. A kekszes alapra kenjük a krémeket. Tetejére csokoládét reszelünk és egy éjszakára lehűtjük.
A tojásokat, a sót és a cukrot jó habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet és csomómentesen elkeverjük. Tulajdonképpen a palacsintatésztához hasonló tésztá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először a folyadékban elkeverjük az útifűmaghéjat, hozzáadjuk a sütőport egy csipet eritritet jól megkavarjuk és félre tesszük, ez lesz a kovász! Egy nagy edényben öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű